perjantai 13. heinäkuuta 2012

Vihdoin tulilla!


Idea tästä blogista on ollut mielen syövereissä jo useamman vuoden. Tiedän ruokablogeja olevan netin syövereissä noin kaksi plus miljardi, mutta silti ajattelin laittaa oman lusikkani soppaan. Vittu mikä klisee muuten.

Enivei ruoka on intohimoni ja ruoanlaitto mielihaluni. Raaka-aineet ja samalla ruoka maksavat Suomessa abaut ihan hitosti, mikä sinänsä on ihan hyvä asia, osaa ainakin kunnioittaa laadukkaita raaka-aineita. Toistaalta tämmöisenä huolettomana sunnuntaikulinaristina saa upotettua (varsinkin) viikonlopun omaan ala carteen rahaa jopa liikaa. Valmis-eineksille voisi joku päättäjä ajaa korkean haittaveron, jos ei terveyshaittojen, niin ihan vaan paskan maun vuoksi. Pääasiallisesti olen ruokakaupassa huoleton, hintoja ei hirveästi tule katsottua. Ruokakauppalaskut ovat myös sen mukaiset, minkä huomaa varsinkin jokaisen kuun loppupuolella pankkitilin saldosta. Tämän blogin tarkoitus onkin kohtuullistaa omia ruokamenoja, kuitenkaan laadusta ja hyvästä ruoasta liiemmin tinkimättä.

Perusidea on tämä. Kolme kymppiä rahaa ja maalina kahden hengen ateria juomineen. Originaali idea aikoinaan oli kahdella kympillä ruoka&viini. Tuosta ajasta omat viinitottumukset ovat kuitenkin kohonneet sen verran, että juotavan pullon keskihinta huitelee yli kympissä. Tällöin pullon jälkeen kahden hengen aterian raaka-aineisiin jäisi alle kymppi, joka olisi jo aika HC-meininkiä maamme elintarvikkeiden hintatasolla. Tarkkoja sääntöjä ei ole, mutta setin hinnan pyrin pitämään hyvin lähellä tuota kolmen kympin rajaa. Raaka-aineiden ja viinin hinta eritellään tietysti jokaisen setin yhteydessä. Perusraaka-aineita ei tarvitse ostaa, nehän jokaiselta löytyy kotoa. Näihin luen mm. öljyt, jauhot, sipulin, mausteet, yrtit jne. Samoin itse kerättyjä, kasvatettuja tai pyydystettyjä raaka-aineita ei arvoteta euromääräisesti, vaan ne ovat ns. freebieitä. Viini tai muu ruokajuoma koetetaan sovittaa tarjottavaan annokseen mahdollisimman hyvin, samalla hieman kokeellisestikin uusia tuotteita testaten.

Suunnitelmana on ainakin kerran viikossa, pullo viiniä ja hyvää ruokaa. Reseptit laitetaan jakoon pienen tarinan ja kuvien kera.

Toivottavasti nautitte.

-T

PS. Olen sen verran narsisti, että kirjoitan minä -muodossa. Mukana kuitenkin oikeastaan aina häärii rakas vaimoni Nikki, propsit hälle siten myös jokaisesta annoksesta. Lisäksi kiitän faijaani selä Ilseä ilmaisesta koko elämän jatkuneesta kokkikoulusta ja äitiä ahkerasta totuttamisesta hyvään ruokaan ja ravintolakulttuuriin lapsuudesta saakka.

1 kommentti: